Thuiszorgcliënt mevrouw Planjer: “Door de hulp van de thuiszorg heb ik meer energie”

Door de ziekte MS kan mevrouw Planjer (50) zelf niet meer goed staan of haar handen functioneel bewegen. Daarom wordt zij elke ochtend en avond geholpen met wassen en aankleden. “Door de hulp houd ik energie over voor andere dingen.”

“Voordat ik hulp kreeg ik, heb ik eerst zelf lang aangemodderd. Op een gegeven moment was ik anderhalf uur bezig en het kostte me veel moeite. Sinds ik thuiszorg ontvang, nu een jaar geleden, zit ik lekkerder in mijn vel. Het zorgt ervoor dat ik meer energie heb: ik kan nu breien of bijvoorbeeld wat huishoudelijke taken doen, zoals afstoffen. Daarvoor bracht ik vooral veel tijd op de bank door.”

“Ik vind het altijd fijn als de thuiszorg komt”

“Ik ben heel blij met de zorg die ik krijg. Het is een vaste groep van lieve meiden, en ik vind het altijd fijn als ze komen. Ik zie wel eens dat mensen zich verzetten tegen het krijgen van hulp, maar als het nodig is, moet je dat accepteren. Als je eenmaal beseft dat de zorg er is om je te helpen, is het makkelijker om de hulp aan te nemen. En wat is er nou lekkerder dan dat iemand elke ochtend je rug wast? Het voelt als een massage, haha!”