Vrijwilligerswerk – Match made in heaven

“Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde”

We vragen Fressy naar het belang van vrijwilligers op de afdeling. Ze hoeft niet lang na te denken: “Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Ze komen bij ons om onze bewoners extra aandacht te geven. Als je het druk hebt, maar weet dat er een vrijwilliger is, die er samen met de bewoners iets gezelligs van maakt, dan geeft dat ontzettend veel rust.” Fressy benadrukt dat als je in de zorg werkt, je zorgzaam bent en altijd het allerbeste voor de bewoners wil. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar.

“Ik voel me echt onderdeel van het team.”

Petra is vrijwilligster bij KSW 1 en komt elke dinsdag- en donderdagochtend langs. “Als ik binnenkom word ik zo enthousiast begroet dat mijn dag niet meer stuk kan. Het vertrouwen en het welkome gevoel bij bewoners is voor mij reden om elke week te komen. Ik help sommige bewoners met het ontbijt, ondertussen maak ik lekker koffie voor iedereen. Tuurlijk zijn er bewoners die af en toe een slecht humeur hebben, maar 9 van de 10 keer is het binnen een uurtje weer goed. Ik doe heel graag spelletjes met de bewoners en we lachen wat af.” Het welkome gevoel van bewoners, voelt Petra ook bij de zorgcollega’s. “Ze zijn oprecht geïnteresseerd en laatst ontving ik een lieve kaart voor mijn verjaardag. Ik voel me echt onderdeel van het team.”

Kortom: een match made in heaven. Fressy verheugt zich erop om nog meer vrijwilligers te begeleiden op haar afdeling. En Petra? Zij gaat gewoon lekker door met het verwennen van de bewoners op KSW 1.

Vrijwilligerswerk

Fressy (links) is zorgmedewerker op KSW 1, Hanzeborg. Petra (rechts) is vrijwilligster op KSW 1,

Vrijwilliger in de zorg?

De kleine dingen in het leven, kunnen zorgen voor het grote geluk. Samen een potje schaken, samen een wandeling maken, samen een stukje fietsen, samen een spelletje spelen of samen een museum bezoeken. Klik op de onderstaande link voor een overzicht van de openstaande vacatures.

Vrijwilliger in de zorg