Vrijwilligerswerk – Buschauffeur bij Woonzorg Flevoland

Gerard is vrijwillige buschauffeur bij Woonzorg Flevoland: “Als chauffeur ben je een vertrouwd gezicht”

“Zorgen dat mensen veilig van A naar B gaan, dat is het belangrijkste. Ik rijd niet ‘alleen maar’ heen en weer. Ik let ook op hoe het met de mensen gaat en help ze op de juiste manier met in- en uitstappen. Je moet anders rijden dan wanneer je een bus met gereedschap vervoert. Het is niet de bedoeling dat de mensen in de bus heen en weer schudden bijvoorbeeld. Rustig rijden en rekening houden met drempels en rotondes is erg belangrijk.”

“Ik ben 33 jaar brandweerman en 28 jaar buschauffeur geweest. Toen ik vier jaar geleden met pensioen ging, dacht ik: is dit het nou? Vrijwilligerswerk leek me wel wat, en toen ik de vacature voor buschauffeur bij Woonzorg Flevoland zag lag dat natuurlijk in lijn met wat ik gedaan heb. Ik vind het leuk om wat te doen te hebben en met mensen te werken. Daarbij doe ik iets nuttigs en beteken ik iets voor de maatschappij. Geen dag is hetzelfde. Iedere keer gebeurt er wel iets anders.”

“Ik vind het leuk om met mensen te werken”

“Als ik iemand ’s ochtends ophaal om naar de dagbesteding te brengen, kijk ik welke jas meneer of mevrouw aan heeft en wat voor tas en welke rollator ze bij zich hebben. Mensen met dementie vergeten regelmatig hun spullen, en het is natuurlijk belangrijk dat ze met hun jas en tas weer thuis komen. Ik haal de mensen ook altijd binnen op, zodat ik met hun sleutel de deur op slot kan doen en ze zichzelf niet buiten sluiten.”

“Iedereen is enorm dankbaar. Elke keer als ik iemand thuis afzet word ik uitvoerig bedankt. Als chauffeur ben ik voor hen een vertrouwd gezicht. Ik leef met alles mee, heb hele leuke gesprekken en bouw echt een band op met de dames en heren die ik vervoer. Dat is het leuke van het werk.”

Vrijwilliger

Vrijwilliger in de zorg?

De kleine dingen in het leven, kunnen zorgen voor het grote geluk. Samen een potje schaken, samen een wandeling maken, samen een stukje fietsen, samen een spelletje spelen of samen een museum bezoeken. Klik op de onderstaande link voor een overzicht van de openstaande vacatures.

Vrijwilliger in de zorg